Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met ons via 0800-1050
Wanneer wordt mijn container geleverd? Doorzoek de planning Vul hieronder uw postcode in om op te zoeken op welke dag uw container geleverd zal worden.
* verplichte velden

Informatie

In 2019 kunnen inwoners van de gemeente Montferland gratis hun groente-, fruit- en tuinafval (GFT) aanbieden. Ook wordt het aanbieden van groenafval bij de aanbiedstations in ’s-Heerenberg en Zevenaar gratis. De gemeente vindt het namelijk belangrijk om zoveel mogelijk GFT gescheiden in te zamelen.
Vanaf november/december 2018 stelt de gemeente voor het GFT-afval een container beschikbaar. Deze kan echter niet eerder dan in januari 2019 voor het ledigen daarvan aangeboden worden. Uw bestaande “duobak” kunt u vanaf 1 januari 2019 geheel gebruiken voor het aanbieden van uw restafval.

Afleverdag GFT container
Wanneer uw GFT-container wordt afgeleverd leest u in de brief die u reeds heeft ontvangen van DBI Container Service. Tevens kunt u deze datum vinden op deze website achter de knop planning. Voor de aflevering van de container hoeft u niet thuis te zijn. De container zetten we aan de straatkant voor uw woning. U herkent uw container aan de adressticker met barcode op de achterkant van de container.

Nog niet geleverd?
Als uw container niet op de aangegeven dag is afgeleverd, reageer dan pas de volgende dag. Het kan zijn dat de levering iets uitloopt. Staat de container de volgende dag nog niet bij uw woning, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-10 50.

Legen GFT containers vanaf 1 januari 2019
Uw GFT-container wordt met ingang van januari 2019 eens per twee weken gratis geleegd. De dag waarop het GFT-afval bij u wordt opgehaald vindt u op www.montferland.info of op de afval-app die u vindt op Afvalwijzer Montferland. Dit geldt ook voor de inzameldagen van uw restafvalcontainer. Deze restafvalcontainer wordt in 2019 eenmaal per drie weken geleegd. Daarvoor betaalt u wel een bedrag per lediging.

Hoe ziet de GFT-container eruit?
De GFT-container is donkergrijs van kleur met een groen deksel en heeft een inhoud van 180 liter. Deze container blijft eigendom van de gemeente. Bij verhuizing laat u deze container achter bij de woning.

Meer informatie
Heeft u vragen over de aflevering van de GFT-container, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-10 50.

Wij wensen u veel gemak van de GFT-container.